Velmi častý dotaz, který doslova nutí ke kreativním nápadům, protože jakmile se takto nějaká žena zeptá a nedostane jasný pokyn, co by měla ukuchtit, tak rozhodnutí bude stejně jen na ní. Což ovšem není vždy jednoduché. Někdy totiž není tolik času na velkou přípravu a to především, pokud se to týká večeří. Potom se rozhodně hodí tipy na večeři girltime.cz, které mohou být skvělou inspirací nejen na vaření. Pokud bychom se rovnou zaměřili na zdravou stravu, tak bychom mohli naše gurmány tak trochu oklamat a podat jim například přílohu ve známé podobě hranolků, ovšem připravené tak trochu jinak.
Zeleninové hranolky
Klasické hranolky z brambor známe, ale co si připravit zdravější verzi, kterou budeme péct v troubě na plechu? Zeleninové variace mohou být různé a skutečně nikdy neunaví, navíc jsou daleko zdravější, než připravované ve fritovacím hrnci, kde je neskutečně mnoho oleje. Díky tomu mohou být skvělou přílohou k masu nebo jen tak s domácím dipem a to i na večeři, jelikož nezatíží tolik náš organismus. Hranolky se dají připravit z kterékoliv zeleniny, která je za syrova tuhá a neobsahuje tolik šťávy. Co všechno se dá proměnit v takovou pochutinu? Mrkev, celer, pastinák, dýně, batáty, ředkev, dokonce červená řepa, zkrátka možností je více, než dost a také se dají přirozeně různě vytvarovat nebo dochutit, což nabízí několik možných a přesto rozdílných chutí na talíři.
Jednoduchá příprava
Při přípravě zeleninových hranolků se rozhodně ocení jejich snadná příprava. Zeleninu stačí očistit a zkusit jí nakrájet na pravidelné tvary, aby se stejnoměrně propekla. Na plech můžeme vložit pečící papír, hranolky trochu posolit nebo okořenit podle chuti, zakápnout olivovým olejem a rozložit na papír. Poté vložit do vyhřáté trouby na 180°C na 30 minut. Mezitím si lze připravit steak z lososa, panenku či jiné maso a případně domácí dip. Večeře je připravena a díky linoucí se vůni se nebude ani na nikoho dlouho čekat.